hero

Fashion Weekend Jahorina 2023 ®

Nadilazeći prošlost i sadašnjost Fashion Weekend Jahorina je jedinstveni događaj koji slavi umjetnost filma, muzike i mode u bajkovitoj idili planinske prirode..Dobrodošli u naš svijet ljubavi i mode, na drugi Fashion weekend Jahorina!

Magazin AZRA 2022:

“Premijernim kolekcijama svoj potpis na prvi vikend mode na planini stavili su istaknuti modni dizajneri regiona”.

Dobrodošli na drugi Fashion weekend Jahorina, na 1918 m nadmorske visine, na vrhu planine, usred prirode, pored čarobnog jezera, u savršeni sklad umjetnosti, prirode i mode. Zamislite sebe okružene netaknutom prirodom, s planinskim vrhovima koji se uzdižu u pozadini i mirisom svježeg planinskog zraka koji stvaraju savršenu kulisu za ovaj umjetničko-modno-muzički karneval. Priroda kao vječna inspiracija umjetnika, modnih dizajnera i njihovih kolekcija i ovaj put, biće centralno mjesto susreta i otkrivanja novih modnih kreacija nekih od najboljih modnih kreatora, dizajnera i brendova Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

LOKACIJA:

Jezero Jahorina: Centralno mjesto susreta i otkrivanja novih modnih kreacija

play Rezerviši mjesto
Regionalni modno-muzičko-scenski spektakl “Fashion weekend Jahorina 2023“ jedinstvenog je karaktera. Uz ljepotu pejzaža , gracioznost modnih kolekcija i modela, te prefinjenost zvuka, suštinski važan dio našeg modnog događaja u otvorenoj prirodi Jahorine, činiće i segment filmske umjetnosti. Fashion Weekend Jahorina održava se u terminu 29. Sarajevo Film Festivala, pa je novina ove godine u organizaciji našeg događaja partnerski odnos koji smo izgradili sa SFF-om, te u njegovom zvaničnom programu 17. avgusta vodimo Vas na crveni tepih i projekciju kultnog Jugoslovenskog filma „Ljubav i moda“ koji je 60tih godina prošlog vijeka prvi put na domaćem filmu predstavio modu i muziku, na način koji će kasnije imati veliki uticaj na pop kulturu u tadašnjoj zemlji.
U saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, kao partnerom Fashion Weekend Jahorina, istog dana VIP zvanice Fashion Weekend Jahorina prošetaće crvenim tepihom ovog kosmopolitskog događaja u Sarajevu i pogledati projekciju digitalno restauriranog filmskog ostvarenja „Ljubav i moda“. Nakon projekcije filma, iste noći budite spremni za Fashion Weekend Jahorina party na najatraktivijoj SFF-a lokaciji, ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, gdje Vas očekuju najbolja zabava i posebna iznenađenja.. Po završetku 17. tople avgustovke noći u Sarajevu, organizovanim prevozom, penjemo se na planinu na 1.918 m nadmorske visine, gdje 18. avgusta u 16:55h počinje drugi Fashion weekend Jahorina.. Pod svjetlom planinskog sunca, svoje originalne modne priče 18. i 19.avgusta od 16:55 sati, na Jahorini predstaviće: regionalno najznačajniji modni dizajneri i brendovi.
Savršenom ambijentu prirode i modnom spektaklu, harmoniju umjetničkog performansa i zvuka dodaće oživljene evergeen muzičke numere iz filma „Ljubav i moda“, koje samo za ovu priliku izvode glumci: Branko Đurić Đuro – Devojko mala, Milutin Mima Karadžić, Jelena Gavrilović – Ljubav ili šala i dr. Uz pratnju orkestra Sarajevske filharmonije i dr.
Osim umjetničkog i revijskog programa, Fashion Weekend Jahorina 18. avgusta donosi koncert avangardne muzičke umjetnice Senide. Fashion Weekend Jahorina nije samo događaj. Fashion Weekend Jahorina je cjeloživotno iskustvo. Vidimo se na vrhu planine, gdje moda susreće prirodu!
Rezerviši mjesto
Vrati se na pocetak